Bitcoin kopen via Bitvavo.com

Al geruime tijd ben ik op zoek naar een betrouwbare platform om een Bitcoin te kopen. Na alle verhalen in de media over de hoge en lagere koers van de Bitcoin wil ik een bedrag investeren.

Maar hoe doe ik dat? Heel belangrijk voor mij is dat het eenvoudig en duidelijk is wat ik moet doen. In mijn zoektocht op internet kwam ik op een website bitvavo.com. Eindelijk een duidelijk website met informatie die ik begrijp. In drie eenvoudige stappen kun je je aanmelden dan geld overmaken en vervolgens aan de slag gaan. Het is goed te weten dat er geen minimum bedrag is om te handelen. Ik kan dan mijn Bitcoins aankopen met kleinere bedragen.

Eindelijk een website gevonden met duidelijke uitleg

Wat was ik blij dat ik eindelijk op deze website terecht ben gekomen. Vanaf het moment dat ik over de Bitcoin hoorde, was ik nieuwsgierig hoe het allemaal in de praktijk zal gaan. Natuurlijk wilde ik niet meteen in het diepe springen en daarom was ik op zoek gegaan naar de nodige inspiratie. Satoshi Nakamoto is het brein achter deze uitvinding. Zijn doel was om voor contant geld een elektronische variant te ontwikkelen. In 2009 is hem dat gelukt en inmiddels is deze munt wereldwijd de meest bekende digitale valuta.

Mijn interesse naar deze digitale valuta heeft ook mijn familie zijn interesse gewekt. Samen met een paar neven hebben wij een paar Bitcoins aangeschaft. Natuurlijk kan deze aanschaf geassocieerd met grote winsten als ook grote verliezen. Om het een beetje overzichtelijk te houden, hebben wij niet meteen een grote aankoop gedaan. Wij wilden eerst kijken wat voor een effect deze aankoop bij ons te weeg kon brengen. Ik moet zeggen dat wij er tot op heden geen miskoop aan hebben, want de waarde van deze munt is aardig opgelopen. Het leuke is dat wij tegenwoordig op feestjes over niets anders praten dan over deze aankoop. Inmiddels hebben wij wel een leuke winst kunnen opbouwen en dat maakt het alleen maar spannender om meer munten aan te schaffen. Misschien dat wij eerdaags weer een paar munten gaan aanschaffen, maar daarover zijn wij nog even aan het discussiëren.

24 uur per dag handelen in digitale valuta

De blockchaintechnologie is er sinds 2009 en is echt een vernieuwing. Sindsdien bestaan er digitale valuta. Deze technologie zorgt ervoor dat overheidsorganen geen invloed hebben op de koersen van digitale valuta. Alleen vraag en aanbod bepalen de prijs. Wat handig om te doen is dat je bijvoorbeeld alvast wat geld parkeert in je Bitvavo wallet. Ik kan digitale valuta dan kopen tegen de koers die ik wil. Dit is 24 uur per dag omdat de verschillende digitale valutamarkten altijd open zijn.

En wanneer ik bijvoorbeeld mijn winst na verkoop wil terugstorten op mijn bankrekening dan is dat gemakkelijk te doen.

Ik ben blij met Bitvavo.com. Ook omdat ze de verhandelingskosten laag houden waardoor ik iedere keer weer voordelig een aankoop kan doen.

Wat voor mij ook belangrijk is, je kan alles in het Nederlands kan opzoeken en vragen.