Vrachtwagen rijbewijs halen in Limburg

Rijles

Wil jij het vrachtwagen rijbewijs halen? Dan kan dat bij Osseforth Opleidingen Limburg. De professionele instructeurs hebben een jarenlange ervaring en leren je gedegen het vak. In zes stappen heb jij het vrachtwagenrijbewijs, ook wel C-rijbewijs genoemd. Zet direct de eerste stap en schrijf je in voor een proefles of een theoriecursus .

Vrachtwagen rijbewijs

Samenstelling opleiding vrachtwagen rijbewijs

De opleiding vrachtwagen rijbewijs bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De theorievakken kun je versneld volgen in een versnelde dagopleiding of gedurende een avondopleiding. Je kunt natuurlijk ook voor zelfstudie kiezen en alleen een theorie-examen afleggen. Voordat je met de rijlessen begint, start je eerst met een proefles. Deze les duurt 2 uur. De proefles is bedoeld om de instructeur een beeld te geven van je leervermogen.

Rijbewijs

Verschillende rijopleiding voor het C-rijbewijs

Aan de hand van de proefles vertelt de rijinstructeur jou hoeveel lessen je nodig hebt. Na de proefles plant de instructeur de rijopleiding, inclusief rijexamen, in. Je kunt de opleiding op twee manieren volgen. Zo kun je kiezen voor een reguliere rijopleiding waarbij je 1 tot 2 keer per week rijles krijgt van een vaste rijinstructeur. Het is ook mogelijk om een snelcursus te volgen vanaf 5 dagen tot 10 weken. Voordat je met de rijlessen start moet je in het bezit zijn van je theorie vakbekwaamheid 1 en 2.

Verschillende examens

Als je het vrachtwagenrijbewijs wilt halen, moet je in het bezit zijn van een autorijbewijs. Om het rijbewijs te halen moet je 3 examen afleggen. Als je beroepsmatig met de vrachtwagen wilt rijden, moet je 6 examens afleggen. Dit geldt alleen als je meer dan 12 uur per week als beroepschauffeur werkt. Het rijbewijs is 5 jaar geldig. Daarna kan je het verlengen. Voordat je met de vrachtwagen opleiding start, dien je eerst een medische keuring te ondergaan bij een arbo-arts.