Waarom een geïmpregneerd tuinhuisje de meest duurzame optie is

geïmpregneerd tuinhuisje

Een tuinhuis kan je tuin meer allure en ruimte geven dan je denkt. Die loze ruimte waar je nu amper iets mee doet kun je zo omtoveren in opslagruimte of een plek voor je fiets. Je kunt er zelfs een gastverblijf van maken als je zou willen. Wanneer je kiest voor een geïmpregneerd tuinhuisje dan kies je ook nog gelijk een duurzame en mooie optie.

Wat is een geïmpregneerd tuinhuisje?

Een tuinhuisje dat geïmpregneerd is, is in feite gemaakt van geïmpregneerd hout. Je kunt allerlei soorten hout impregneren dus het is niet per se een tuinhuisje van naaldhout, eik of douglas. Impregneren is een speciale techniek die wordt toegepast om hout duurzamer te maken. 

Hoe het werkt

geïmpregneerd tuinhuisje

Bij het impregneren van hout wordt het materiaal aangepakt met een combinatie van chemische stoffen, met als hoofdbestanddeel koper. Het metaal koper beschermt hout op een degelijke wijze. De andere stoffen die worden toegevoegd beschermen het hout tegen andere vormen van aantasting waar het koper niet direct invloed op uitoefent. 

Duurzaam

Door deze techniek wordt het hout dus duurzamer want het wordt beschermd tegen schimmel, rot en bacteriën. Dat tuinhuisje gaat op deze manier dus jaren mee!